Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

ELVIS & ROCKABILLYKVÄLL 24/9

 

Lötgården har nöjet att 24/9 presentera KENT WENNMAN ROCKABILLYKVARTETT med en hyllning till ELVIS PRESLEY (87-årsjubileum)!

Åren går, det mesta förändras, men en sak består: Det stora intresset för artisten Elvis Presley och hans musikaliska gärning. Kent Wennman är kanske mest känd som mannen bakom publiksuccén ”Elvis i Parksnäckan”, men han har också varit anlitad för radioserier om Elvis på Sveriges radio och är ofta intervjuad om Elvis musik i olika tidningar. 2022 firar han 20 år med sitt Elvisprojekt och givetvis blir det ett besk på Löts Bygdegård där bandet gjort stor succé vid tidigare besök.

Kents egna ord: “Egentligen borde det vara ett konstnärligt självmord att försöka tolka världens största sångröst, ikon och legend. Det borde vara dömt att misslyckas! Framgångarna med Elvis i Parksnäckan har dock visat att det är fler än jag som gärna ser Elvis hyllas utan trikåer, löspolisonger och annan patetik som ofta är fallet när det kommer till Elvis.”

Kent har med sitt djupa kunnande, sin egna gedigna musikalitet och med en stor portion självdistans lyckats föra publiken närmare artisten och människan Elvis Presley, bortom myten. Med sin passionerade sång och med sitt fantastiska band väcker han liv i Elvis musikskatt, där både välkända hits och mer obskyra doldisar framförs så att man som lyssnare ”återupptäcker” Elvis storhet och blir nyfiken på nytt.

För givetvis var Elvis så mycket MER än en rock-kung på femtiotalet.

Hans musikaliska gärning innehåller djupdykningar i genrer som gospel, country, pop, blues och ja, t om opera. Om detta, och mycket mer, berättar gärna Kent om.

Räkna med en kväll full av ofattbart sväng, smattrande ståbas, smäktande steeltoner och passionerad sång, kryddat med en rejäl dos humor.

Konserten framförs i två akter om vardera 45-50 minuter med paus mellan akterna. Lötgårdens servering är öppen både innan konserten startar och i pausen (samt under konserten).

Bandet:

  • Kent Wennman – sång, gitarr 
  • Ulf ”The Mighty Shadow” Homberg – gitarr
  • Stefan ”Slappin´ Steve” Persson – Bas
  • Per-Åke ”Påken” Persson – Trummor
  • Nicke ”Speedy Nick” Widén – Pedal Steel Guitar
HÄR KÖPER DU BILJETTER:

Datum och tid: Lördag 24 september kl 19.00 (insläpp från 18.00)

Kostnad: 200 kr (plus ev biljettavgift vid köp via Tickster)

Biljetter Tickster: https://www.tickster.com/sv/events/nv9euetexc5yfkv

Biljetter Lötgården:
Biljetter kan även köpas direkt av Bygdegårdsföreningen genom att swisha 200 kr/biljett till 070-529 45 36 eller genom att skanna QR-koden nedan med swishappen i din mobil och därefter fylla i totalbelopp för önskat antal biljetter.
(Du får en bekräftelse via sms på ditt köp, till samma mobilnummer som du swishat ifrån och dina biljetter finns på konsertkvällen reserverade i entrékassan, i ditt namn och mobilnummer.)

 

Skanna QR-koden och ange totalbelopp för önskat antal biljetter & swisha därefter.


VARMT VÄLKOMMEN PÅ EN FANTASTISK ELVISKVÄLL 24/9!

Konserten arrangeras i samarbete med Kulturhjältarna

 

Elvis 87-årsjubileum!